Gezonde sperma kwaliteit

Care by Nature Kwaliteit Sperma

Omega-3 concentreert zich in de hersenen, zenuwen de retina van de ogen en … sperma.

De vruchtbaarheid van mannen daalt

Wist jij dat de hoeveelheid sperma in een gemiddelde zaadlozing is met 50% gedaald sinds de 70-er jaren?

Dit artikel van de Mayo Clinic en dit interview met Dr Levine interessant.

Leefstijl en milieu worden vaak genoemd als mogelijke redenen. Drugs, alcohol, roken, stress, depressie en overgewicht zijn factoren die eaan verminderde mannelijke vruchtbaarheid kunnen bijdragen.

Wat bepaalt de kwaliteit van een zaadlozing?

Voor een geslaagde bevruchting is de samenstelling van jouw zaadlozing belangrijk:

  • de hoeveelheid sperma in de zaadlozing en de zuurgraad ervan
  • het aantal spermacellen per milliliter en het totale aantal zaadcellen per zaadlozing
  • de kwaliteit van de zaadcellen zoals vorm, bewegelijkheid en vitaliteit

Genoeg vrolijke zwemmers met een gezonde staart, een gezonde kop en de wil om op het doel af te gaan zolang mogelijk beschermd door een basisch milieu is waar het op neerkomt.

Kwaliteitsnormen voor sperma!

Het is echt waar! Er bestaan kwaliteitsnormen voor sperma. De World Health Organisation (WHO) heeft deze ontwikkeld.

Zij houden als norm aan:

  • minimaal volume per zaadlozing 2 milliliter.
  • tenminste 20 miljoen zaadcellen per milliliter of een totaal van 40 miljoen zaadcellen per zaadlozing.
  • meer dan 50% daarvan moeten levende goed mobiele zaadcellen zijn.
  • en 30% van de spermacellen moet een “normale” vorm hebben.
  • daarnaast moet de zuurgraad goed zijn (pH rond de 7.5, dus basisch)

Sperma bevat een hoog gehalte omega-3

De grootste concentraties DHA vind je in jouw hersenen, zenuwcellen, de retina van je ogen en… als bouwsteen van jouw spermacellen.

Zorg dat jouw omega-3 index op orde is. Deze index geeft het percentage omega-3 vetzuren dat is ingebouwd in de celwand van jouw lichaamscellen. Afhankelijk van jouw huidige status is 1-2000 mg omega-3 voldoende om jouw index tussen de 8 en 11% te brengen.

Lees hier meer over het belang en de achtergrond van de omega-3 index.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *