Studies naar het nut van omega-3

Studies bevestigen het nut van een hogere dagdosis omega-3

Het begon allemaal met het onderzoek van Professor Dyerberg, waaraan eerder werd gerefereerd. Inmiddels zijn omega-3 EPA & DHA en hun effect de meest uitgebreid bestudeerde ingredi├źnten ter wereld.

Meer dan 8000 klinische studies op mensen

Sinds de 70er jaren zijn er meer dan 14.000 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en meer dan 8000 klinische studies op mensen gedaan!

Onderzoeken hebben zich op uiteenlopende gebieden gericht: hart en vaatziektes, verlaging van bloedvetten, verlaging van bloeddruk, het functioneren van bloedvaten, verlaging van het risico op trombose, het verbeteren van hartritme variabiliteit.

Maar ook op de ontwikkeling en het goed onderhouden van hersenen en ons mentaal functioneren gedurende onze levenscyclus van voor de geboorte tot aan ons overlijden (Alzheimer!), depressie, agressiviteit, aandachtsstoornissen (ADHD!), leerproblemen, menopauze.

Meer recentelijk is onderzoek gedaan naar het effect van omega-3 in het ondersteunen van de kwaliteit van de lever (Non Alcoholic Fatty Liver Disease of NAFLD) en diabetes.

Hoog geconcentreerde omega-3

Technologische ontwikkeling en betere extractie methoden hebben het mogelijk gemaakt omega-3 steeds beter te purificeren en concentreren. Er worden dan ook steeds meer studies gedaan met hogere dagdoses (1-3 gram omega-3 per dag) omega-3.

Naarmate de dagdoses toenemen zien we ook de resultaten van studies eenduidiger positief worden getuige deze volgende meta-analyse van verschillende studies naar de effecten van DHA gedaan door GOED (Global Organisation for EPA and DHA).

 

studies nut van omega 3

Omega-3 cognitive function studies and their outcomes sorted by DHA daily dosage. Credit: Adam Ismail, GOED

 

1 tot 3 gram EPA & DHA afhankelijk van jouw omega-3 index

Onze aanbeveling voor pubers en volwassenen:

  • 1-3 gram EPA/DHA bij een omega-3 index onder de 8%: te weinig omega-3, bouw jouw omega-3 spiegel op!
  • 1 gram EPA/DHA bij een index van 8% of hoger: mooi niveau, onderhoud jouw index!

Voor kinderen onder de 12: halveer de bovenstaande doses.

1 softgel UnoCardio 1000 bevat meer dan 1,1 gram EPA & DHA.


Lees meer:

Waarom omega-3
Essentiele vetzuren EPA en DHA
Verhouding omega-3 en omega-6