UnoCardio Sports voor de actieve sporter of de ‘minder soepel wordende’ 40-plusser

Afgelopen maart is door het team van WHC hun nieuwste product UnoCardio Sports succesvol en groots gelanceerd. Dit vond plaats op de nieuwe consumentenproducten show Expo West in Anaheim, Californië. Jaren van investeren en hard samenwerken met leveranciers, onderzoekspartners in Europa en de VS gingen hieraan vooraf. Met als resultaat een mooi product waar wij als Care By Nature trots op zijn!

UnoCardio Sports is de laatste telg in de lijst van baanbrekende gezondheidsproducten van onze partner WHC die we jou kunnen aanbieden. Het is een prachtig product voor jou als bewegende mens! Dit werd afgelopen mei ook onderkend toen UnoCardio Sports is verkozen tot Nutraingredients finalist in de categorie “Omega-3 Product of the Year 2019”.

Wat maakt UnoCardio Sports zo bijzonder?

UnoCardio Sports is het eerste supplement ter wereld dat een hoge dosis van de zuiverste omega-3 combineert met een hoge dosis natuurlijk eierschaalmembraan (NEM®) in een handige softgel capsule.

Daarmee combineert het de goede werking van twee fantastische ingrediënten:

 • Van omega-3 is bekend dat bij personen met een hogere Omega-3 Index minder pijn en stijfheid na het sporten wordt ervaren. Ook neemt dit sneller af. Blijkt uit een studie van KD Pharma.
 • NEM, een product van Stratum Nutrition, wordt ondersteunt door meerdere studies die ertoe hebben geleid dat in Canada meerdere claims (pijn, stijfheid, kraakbeen-afbraak) zijn toegestaan.

NEM eierschaalmembraan is een gepatenteerd natuurproduct, wat afkomstig is van het vlies dat zich tussen het ei en de eierschaal bevindt. NEM bevat natuurlijke glycosaminoglycanen en proteïnes (collageen I, V en X) die essentieel zijn voor het ondersteunen van gezonde gewrichten en bindweefsel.

Als combinatieproduct was het de verwachting dat het de smering van gewrichten zou ondersteunen en ontsteking van gewrichten en afbraak van kraakbeen zou helpen tegengaan.

UnoCardio Sports wordt ondersteund door eigen klinisch onderzoek

Er is een unieke klinische studie gedaan specifiek naar de effecten van dit combinatieproduct.

Maar liefst 80 personen hebben aan dit onderzoek deelgenomen. Deze studie wordt later dit jaar officieel gepubliceerd. Om publicatie niet in de weg te staan kunnen wij op dit moment alleen wat tipjes van de sluier oplichten.

Wat maakt deze studie zo uniek?

De studie is met name uniek omdat gezonde (geen zieke) mensen zijn bestudeerd tijdens en na een fysiek oefenprogramma. Dat maakt de uitkomst bijzonder.

Daarnaast bestond de bestudeerde groep uit een mooie balans van mannen en vrouwen rond de 55 jaar oud (+/- 8 jaar) met een BMI van 30 (+/-20%).

Dat maakt in tegenstelling tot andere studies het resultaat relevant en inzetbaar voor een brede populatie.

Welk programma ondergingen de mensen in de studie?

De mensen die deelnamen aan de studie moesten op een stepmachine traplopen totdat ze pijntjes begonnen te ontwikkelen. Dat was het begin van de metingen. Vervolgens slikten deze onderzoeksgroep een dagelijkse dosis van 2 softgels UnoCardio Sports en werden onder andere de volgende metingen gedaan:

 • Het aantal traptreden dat ze konden lopen voordat ze spierpijn kregen.
 • Wat de pijn- en stijfheidsbeleving was de dagen na de activiteit.
 • Het CTX-II gehalte in hun urine werd gemeten (CTX-II is een afbraak product van kraakbeen en is meetbaar via een simpele test)

De belangrijkste resultaten

Een aantal interessante resultaten kwam uit het onderzoek, te weten:

 • Pijn en stijfheid namen binnen 2 dagen af, duidelijk beter dan bij degenen die geen UnoCardio Sports tot zich namen.
 • Duidelijk minder discomfort voor de mensen die UnoCardio Sports slikten gedurende het gehele programma.
 • Een duidelijke lagere hoeveelheid kraakbeen afbraakproduct van kraakbeen in de urine van personen die UnoCardio Sports slikten

Voor wie is UnoCardio Sports geschikt?

 • Ben jij die (amateur of professionele) sporter die zijn limiet blijft opzoeken en verleggen?
 • Of die drukke en actieve ouder die continue bezig is en van hot naar her rent om alle ballen in de lucht te houden?
 • Of ben jij die 40-plusser die pijntjes en stijfheid begint te ondervinden bij het opstaan ’s ochtends?

Dan is UnoCardio Sports voor jou de juiste keuze!

Onze klanten bevestigen het resultaat van onze studie: snel merkbaar resultaat, vaak al binnen dagen na aanvang met optimale werking twee weken na aanvang van de dagelijkse suppletie!

Wat vind jij van deze blog? Heeft het jouw geholpen? Was het de moeite waard of hoor je graag nog wat meer? Laat het ons ajb weten!

Bronvermelding:

 1. The DOMS study: Influence of Omega-3 Index on Performance and Wellbeing in Young Adults after HeavyEccentric Exercise by P. Lembke et al, published January 2014 in the Journal of Sports Science & Medicine

Fotocredits: Unsplash.com

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 18 =