CholeRice + ChoLive

44.95 Incl. BTW

Care by Nature UnoCardio CholeRice en Cholive
CholeRice + ChoLive

44.95 Incl. BTW

CholeRice + ChoLive

CholeRice + ChoLive is ontwikkeld door Jo Wyckmans en wordt ondersteund door uitgebreid onderzoek van de wetenschappelijke literatuur.

Heeft u interesse in deze diepere achtergrond bekijk dan het wetenschappelijke compendium van WHC.

50% MÉÉR RODE GIST RIJST-EXTRACT

Gefermenteerde rode rijst of rode gist rijst dankt zijn naam aan de kleur die het krijgt, nadat de rijst wordt gefermenteerd met de gist Monascus Purpureus. Het is een gewoonte die in China en Japan al eeuwen is ingeburgerd om gerechten op smaak te brengen.

Die rode gist rijst bevat monacoline K, een waardevolle stof die in werking lijkt op statines. Statines zijn medicijnen die bij te hoge cholesterolwaarden worden voorgeschreven.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat minstens 10 mg monacoline K per dag een natuurlijk alternatief is om de cholesterolspiegel gezond te behouden.

MONACOLINE K IN 80% HYDROXYZURE VORM

Monacoline K bestaat in twee moleculaire vormen: in lacton- en in hydroxyzure vorm.

Spierpijnen zijn een typisch bijverschijnsel van meest pharmaceutische statines en van vele rode gist rijst supplementen die worden toegeschreven aan de lacton vorm. Het is het vermoeden dat deze vorm de goede werking van het energie enzyme co-Q10 in de weg zit. Daarnaast moet deze lacton vorm eerst worden omgezet in de hydroxyzure vorm om werkzaam te zijn.  

De hydroxyzure vorm die in CholeRice + ChoLive wordt gebruikt, heeft het voordeel dat de monacoline K niet eerst door ons lichaam omgezet hoeft te worden, zij is dus onmiddellijk en sneller werkzaam. Daarmee is monacoline K in hydroxyzure vorm de krachtigste variant om uw ‘slechte’ cholesterol te helpen beheersen.

Daarnaast kan jou lichaam de beschikbare hoeveelheid co-enzym Q10 dankzij de hydroxyzure vorm optimaal gebruiken – wat essentieel en onmisbaar is voor de energieproductie in onze cellen.  Met CholeRice + ChoLive hoef je dus geen extra co-enzym Q10 in te nemen en wordt de kans op spierpijnen geminimaliseerd.

HYDROXYTYROSOL UIT OLIJVEN

De hoogwaardige rode gist rijst van CholeRice + ChoLive hebben we nog verder verbeterd door bijzondere polyfenolen uit olijven toe te voegen: vooral hydroxytyrosol. Dit bijzondere olijfextract werkt als antioxidant en beschermt zo de bloedlipiden tegen oxidatieve stress.

Oxidatie van met name LDL cholesterol is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten.

Het gunstige effect treedt op vanaf 5 mg hydroxytyrosol per dag. Dat staat gelijk aan zo’n 22 ml hoogwaardige olijfolie. Een tablet CholeRice bevat maar liefst 30 mg hydroxytyrosol, dat komt overeen met ongeveer 132 ml olijfolie.

MET EXTRA ASTAXANTHINE

Ook astaxanthine werkt in de natuur als antioxidant en ontstekingsremmer. Het is een natuurlijke roze-rode kleurstof, die voorkomt in bepaalde vissen zoals zalm en in garnalen, kreeftachtigen en microalgen.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat astaxanthine het HDL gehalte kan verhogen en vorming van enzymen stimuleert die oxidative van LDL tegengaan.

Inhoud

Astaxanthine, Rode gist rijst

kenmerken

Hart, bloedvaten en bloedwaarden, Schoonheid van binnenuit, overgang en anti-aging, Weerstand, immuniteit en balans

Bijsluiter

GEBRUIKSAANWIJZING VOOR VOLWASSENEN
1 tablet per dag bij het avondmaal, of volgens advies van een gezondheidsprofessional. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

RICHTLIJNEN
Koel (max. 25°C) en droog bewaren, buiten invloed van licht. Niet invriezen. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Voedingssupplementen kunnen geen gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl vervangen.

INGREDIËNTEN
Gefermenteerde rode rijst; vulstoffen: microkristallijne cellulose, tricalciumfosfaat, calciumstearaat; olijfextract (Olea europaea, vrucht); astaxanthine (AstaREAL®, uit de microalg Haematococcus pluvialis); tabilisatoren: hydroxypropylmethylcellulose, vernette natriumcarboxymethylcellulose, cellulose; D-alfatocoferylacetaat; antiklontermiddel: siliciumdioxide; glansmiddelen: stearinezuur, talk.

ALLERGIE
Glutenvrij, Lactosevrij

INHOUD
Verpakking: 60 tabletten

2 beoordelingen voor CholeRice + ChoLive

  1. laura.verburg

    Erfelijk verhoogde cholesterol, eerst via huisarts aan de statines, toen op aanraden van een cardioloog choleRice gaan gebruiken, en nu is de cholesterol onder controle. Slik wel 2 tabletten de ene dag, en andere dag 1. Geef het wel even de tijd, na ruim half jaar resultaat!

  2. Rinus

    Ik kan het op dit moment nog niet goed beoordelen. Ik gebruik het namelijk nog maar een maand.

Een beoordeling toevoegen