Hart, Bloed & Bloedwaarden

Op deze pagina vind je krachtige WHC supplementen met ingrediënten die de gezonde werking van het hart en de bloedvaten ondersteunen. Bijvoorbeeld doordat ze een gezonde bloeddruk ondersteunen of gezonde bloedwaarden, zoals cholesterol en triglyceriden (bloedvet) helpen te behouden of tegen oxidatie te beschermen.

48.95 Incl. BTW

60 softgels - Hoogste dosis van 1200 mg pure omega-3 per softgel in best opneembare triglyceride vorm met 1000 IE zonnevitamine D3 en natuurlijk sinaasappelaroma.  

43.95 Incl. BTW

30 VEGAN softgels - Een ongeëvenaarde 800 mg omega-3 EPA & DHA uit algenolie in een vegan softgel. Ontwikkeld voor veganisten die omega-3 in de voeding missen. -Wegens succes uitverkocht, weer beschikbaar eind augustus 22. Plaats gerust alvast een voorbestelling-.  

48.95 Incl. BTW

60 softgels - Maar liefst 1150 mg hoogzuivere omega-3 per softgel in uitstekend opneembare vorm.

63.95 Incl. BTW

1 maand verpakking - Combinatieblister voor mensen boven de 35 jaar: 30 softgels UnoCardio X2, 30 softgels UBIQOR, 30 tabletten Vitamine K2 & D3.

27.45 Incl. BTW

60 stuks - Prachtige vitamine mix ter ondersteuning van goede weerstand en immuniteit, gezonde botten en sterke tanden en gezonde bloedstolling.

24.95 Incl. BTW

500 gram - Rijke natuurlijke bron van omega-3 ALA, vezels (lignanen) ter ondersteuning van een gezond cholesterolgehalte.

Aanbieding!
195.12 Incl. BTW

Pakketaanbieding: 1 Omega-3 Indextest (COMPLEET) en 3 doosjes UnoCardio 1000

Aanbieding!
258.00 Incl. BTW

Pakketaanbieding: 2 Omega-3 Indextesten (COMPLEET) en 3 doosjes UnoCardio 1000

Aanbieding!
363.24 Incl. BTW

Pakketaanbieding: 2 Omega-3 Indextesten (COMPLEET) en 6 doosjes UnoCardio VEGAN. -Wegens succes uitverkocht, weer beschikbaar eind augustus 22. Plaats gerust alvast een voorbestelling-.  

Aanbieding!
264.33 Incl. BTW

6 verpakkingen van 60 softgels - Maar liefst 1200 mg pure omega-3 per softgel in goed opneembare vorm met 1000 IE zonnevitamine D3.  

Aanbieding!
345.33 Incl. BTW

6 maand verpakkingen - Combinatieblister voor mensen boven de 35 jaar: 30 softgels UnoCardio X2, 30 softgels UBIQOR, 30 tabletten Vitamine K2 & D3.

Aanbieding!
148.23 Incl. BTW

6 verpakkingen van 60 stuks - Prachtige vitamine mix ter ondersteuning van goede weerstand en immuniteit, gezonde botten en sterke tanden en gezonde bloedstolling.

0.00

10 leefstijl- en voedingstips die bijdragen aan het onderhouden van een gezonde bloeddruk zonder medicijnen te gebruiken. Direct na bestelling ontvang je een download link in jouw mailbox!

Wat valt er onder hart- en vaatziekten

 • Atherosclerose: Ontstekingen in de vaatwand vormen een basis voor neerslag en afzetting van vet in de slagaders.
 • Arteriosclerose: De slagaderwanden worden steeds stugger en minder flexibel en elastisch worden. Vaak door verkalking.
 • Coronaire hartziekten: Verstopping van de kransslagaders in het hart die mede ontstaat door atherosclerose. Aandoeningen als gevolg van een afwijking of beschadiging in deze aders worden coronaire hartziekten genoemd. De bekendste aandoeningen zijn een hartinfarct en angina pectoris. Pijn op de borst kenmerkt beide ziekten.
  • Hartinfarct: Ontstaat wanneer een bloedpropje of vaatvernauwing een kransslagader plotseling afsluit. Meestal is er sprake van plotselinge, hevige pijn in de borst die lang aanhoudt. Verminderde doorbloeding van hartspiercellen kan al na 20 minuten tot onomkeerbare schade leiden.
  • Angina pectoris: Pijnklachten (typische beklemmende en drukkende pijn op de borst achter het borstbeen) die meestal bij inspanning ontstaan. De klachten zijn over het algemeen minder hevig en korter durend dan bij een hart infarct en verdwijnen meestal als de inspanning is beëindigd. Verhoogd risico op hartinfarct.
 • Beroerte: Een beroerte (een cerebrovascular accident of CVA) is de verzamelnaam voor een TIA (een transcient ischemic attack), herseninfarct en hersenbloeding. Hierbij is de bloedaanvoer in de hersenen in een bepaald gebied geblokkeerd. De verschijnselen zijn gelijk maar de oorzaken en gevolgen niet. Afhankelijk van de grootte kan dit leiden tot ernstige gevolgen van uitval en functieverlies.
  • TIA: is een kortdurende afsluiting van een bloedvat in de hersenen met tijdelijke uitvalsverschijnselen. De uitvalsverschijnselen duren vaak niet langer dan een half uur, soms wat langer.
  • Herseninfarct: een langer durende afsluiting van een bloedvat.
  • Hersenbloeding: een scheurtje in een bloedvat, waardoor bloed in het omringende hersenweefsel stroomt. Het bloed hoopt zich op en duwt het hersenweefsel weg. Hierdoor beschadigt het hersenweefsel.
 • Andere hart- en vaatziekten:
  • Hartfalen: De pompfunctie van het hart laat het langzaam afweten en het hart is niet meer in staat is om bloed op een adequate manier door het lichaam te pompen. Boven de 80 jaar lijdt ca. 20% aan hartfalen.
  • Hartritmestoornis: Situatie waarbij het hart snel, langzaam of onregelmatige klopt.
  • Vasculaire dementie: Een acute of meer stapsgewijs ontstane vorm van dementie veroorzaakt door het afsterven van hersenweefsel als gevolg van meerdere infarcten.
  • Perifere vaatziekten: Door het dichtslibben van de slagaders (aderverkalking) kunnen bloedvaten (bijvoorbeeld in arm, been of voet) verharden en doorbloedingsproblemen ontstaan.

Hoe vaak komt het voor?

Hart- en vaatziekten zijn na kanker de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Hart- en vaatziekten zijn verantwoordelijk voor bijna 30% van de totale sterfte in Nederland. Het gaat om ongeveer 40.000 gevallen per jaar, ongeveer gelijk verdeeld over mannen en vrouwen. Meer dan 85% van de sterfte aan hart- en vaatziekten betreft personen van 65 jaar en ouder. In 2016 hadden rond de 750.000 mensen een coronaire hartziekte en rond de 450.000 mensen hadden een beroerte (getallen exclusief mensen in verpleeghuizen).
Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw daalt het aantal mensen dat sterft aan hart- en vaataandoeningen. Dat komt waarschijnlijk door een forse daling van het aantal rokers, het verwijderen van transvetten uit voedingsmiddelen in de jaren 90 en meer aandacht voor een gezondere levensstijl. Ook speelt de ontwikkeling van medicijnen voor hart- en vaatziekten, zoals de cholesterol- en bloeddrukverlagers  en betere behandelmethoden, zoals dotteren na een hartinfarct hierbij een rol.

Risicofactoren hart- en vaatziekten

Iedereen kan een hart- en vaatziekte krijgen. Maar de kans op het krijgen van een hart- en vaatziekte is niet bij iedereen even groot. Er zijn risicofactoren die ervoor zorgen dat iemand een kleinere of grotere kans heeft op het krijgen van een hart- en vaatziekte. Sommige van deze risicofactoren kun je beïnvloeden en sommige ook niet.

Niet te beïnvloeden risicofactoren

Niet te beïnvloeden risicofactoren zijn factoren waar je zelf niks aan kunt doen. Dit zijn:
  • Geslacht: Mannen hebben namelijk een hoger risico op het krijgen van hart- en vaatziekten dan vrouwen.
  • Leeftijd: Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans wordt op het krijgen van een hart- en vaatziekte.
  • Erfelijkheid: We weten van sommige hart- en vaatziekten waarbij erfelijkheid een rol speelt. Genetische aanleg kan het risico met ongeveer 60% verhogen. In Nederland heeft bijvoorbeeld 1 op de 300 personen aanleg voor een sterk verhoogd LDL-cholesterolgehalte in het bloed, wat de kans op hart- en vaatziekten vergroot. 1 op de 5 hartpatiënten heeft een erfelijke vorm van een te hoog vetgehalte van het bloed.

Wel te beïnvloeden risicofactoren

Er zijn ook genoeg risicofactoren voor hart- en vaatziekten waar we wel invloed op kunnen hebben.
  • Roken en alcohol
  • Diabetes: Bij een langdurig hoog bloedsuikergehalte, beschadigen de bloedvaten. Daarom hebben mensen met diabetes meer kans op hart- en vaatziekten.
  • Te hoog cholesterol: Dit is de belangrijkste voedingsgerelateerde risicofactor. Een hoog en ongunstig samengesteld cholesterol- en/of vetgehalte van het bloed. Vooral de verhouding tussen LDL- en HDL-cholesterol en de hoogte van het triglyceridegehalte (bepaalde vetachtige stof) in het bloed is van belang. Dit is met name een risicofactor voor de coronaire hartziekten. Lees ook onze blog “10 tips om te hoog cholesterol te verlagen zonder medicijnen”
  • Hoge bloeddruk: Hoge bloeddruk leidt tot beschadigde bloedvaten. Bij hersenbloedingen is er een duidelijk verband met hoge bloeddruk. lees ook onze blog “10 tips om te hoge bloeddruk te verlagen zonder medicijnen”
  • Verhoogde stollingsneiging van het bloed. Stolsels kunnen de bloedstroom door de vaten verminderen of verhinderen.
  • Overgewicht: Hierbij geeft vooral veel buikvet een hoger risico.
Een groot deel van de hart en vaatziektes zijn te verklaren door een combinatie van verhoogde waardes van deze risicofactoren.

Symptomen van hart- en vaatziekten

Soms zijn er duidelijke waarschuwingstekens voor hart- en vaatziekten, zoals aanhoudende pijn op de borst. Dat kan een signaal zijn. Maar er zijn ook vagere klachten die kunnen wijzen op een hart- of vaatziekte, zoals moeheid, overmatig zweten of misselijkheid. Bij vrouwen zijn de symptomen vaak minder duidelijk.
Soms zijn er ook helemaal geen klachten, bij een beroerte kan dat bijvoorbeeld. Vage klachten worden helaas niet altijd herkend. Twijfel je of maak je je zorgen, ga dan naar de huisarts.

Welke supplementen bieden wij die een gezonde werking van het hart en de bloedvaten ondersteunen?

Hieronder vindt je een overzicht van producten die ondersteuning kunnen bieden voor een gezonde werking van hart- en bloedvaten. Let op: deze dienen als aanvulling op een goede levensstijl en goede voeding. Gezonde voeding en levensstijl komen altijd op de eerste plaats.
Wij houden ons bij het doen van uitspraken over gezondheidseffecten van onze supplementen altijd zorgvuldig aan de door de Europese Voedselveiligheids Autoriteit (EFSA) toegestane gezondheidsclaims.
Raadpleeg altijd uw huisarts alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Hoog geconcentreerde omega-3 uit visolie en algenolie

Wij zijn echte omega-3 specialisten en bieden de meeste zuivere en meest krachtige omega-3 wereldwijd aanbevolen door artsen en therapeuten.

 • Goed voor het hart:
Dagelijkse inname van 250 mg van de omega-3 vetzuren EPA en DHA heeft een gunstige invloed op het hart en draagt bij tot de normale werking van het hart.
 • Gezond vet- of triglyceride gehalte in het bloed:
Dagelijkse inname van minimaal 2000 mg van de omega-3 vetzuren EPA & DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal en gezond vetgehalte in het bloed
 • Gezonde bloeddruk:
Dagelijkse inname van minimaal 3000 mg van de omega-3 vetzuren EPA & DHA draagt bij tot de instandhouding van een normale en goede bloeddruk.
Let op: De dagelijkse maximale inname van omega-3 vetzuren EPA en DHA mag de 5000 mg niet overstijgen.
Het maakt voor de werking niet uit of de omega-3 vetzuren EPA en DHA afkomstig zijn uit visolie of algenolie.
Veganisten besef je dat het plantaardige omega-3 vetzuur ALA nauwelijks door ons lichaam in de essentiële vetzuren EPA en DHA wordt omgezet.
Onze omega-3 supplementen:
  • UnoCardio 1000: pure omega-3 uit visolie in combinatie met vitamine D3 in softgels
  • UnoCardio X2: pure omega-3 uit visolie in softgels
  • UnoCardio VEGAN: pure omega-3 uit algenolie in softgels
  • UnoCardio FISH OIL: pure omega-3 uit visolie in vloeibare vorm
  • QuattroCardio: onze handige combinatie van een softgel Unocardio X2, een tablet Vitamine K2&D3 en een softgel Ubiquinol

Omega-3 Indextest

Het is van belang te weten wat je omega-3 status is. Bij ons kun je dat meten middels een eenvoudige bloedprik.
Wij bieden uitsluitend de best gevalideerde en meest in wetenschappelijk onderzoek gebruikt indextest van Omegametrix uit Duitsland.
De Omega-3 Indextest kun je afzonderlijk bestellen of in voordelig combinatie pakket samen met UnoCardio 1000.
Klik hier als je meer over de test wilt lezen.

Vitamine K2 en D3

Vitamine K2 en D3 werken samen om er voor te zorgen dat calcium uit de voeding op de juiste plek terecht komt: in onze botten en tanden en niet in zachte weefsels zoals bloedvaten.
   • Botten en gebit
Vitamine D & vitamine K spelen een rol bij de opname van mineralen en calcium in de botten en zijn goed voor het behoud van sterke botten
   • Calcium gehalte
Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed
   • Bloedstolling
Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling
Onze supplementen die Vitamine K2 en D3 bevatten:
   • Vitamine K2 & D3: een hoge dosis vitamine K2 in goed opneembare MK-7 vorm in combinatie met vitamine D3
   • UnoCardio 1000: pure omega-3 uit visolie in combinatie met een flinke dosis vitamine D3 in softgels
   • QuattroCardio: onze handige combinatie van een softgel Unocardio X2, een tablet Vitamine K2&D3 en een softgel Ubiqor

Monacoline K uit rode gist rijst met krachtige anti-oxidanten

De gezondheidsvoordelen van rode gist rijst en hydroxytyrosol uit olijven:
   • Cholesterol gehalte
Rode gefermenteerde rijst (monascus purpureus) draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K uit rood gefermenteerde rijst.
   • Bescherming bloedlipiden
Olijfoliefenolen dragen bij tot de bescherming van bloedlipiden (bloedvetten) tegen oxidatieve schade en vrije radicalen.
Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 20 gram olijfolie (die tenminste 5 mg hydroxytyrosol en derivaten bevat).
Ons rode gist rijst supplement:
   • CholeRice + Cholive: 10 mg monacoline met 30 mg hydroxytyrosol uit olijven en 3 mg astaxanthine uit rode algen.