Omega-3 vetzuren supplementen

Voor een goede gezondheid wordt aangeraden om omega-3 supplementen in te nemen. Jouw lichaam maakt namelijk zelf geen omega-3 vetzuren aan terwijl je lichaam ze wel dagelijks gebruikt en nodig heeft.

Maar waarom zijn omega-3 supplementen dan zo belangrijk? Allereerst hebben omega-3 vetzuren een gunstig effect op je hart en bloedvaten. Daarnaast dragen extra omega-3 vetzuren bij aan een gezond bloedvetgehalte (triglyceride), een gezonde bloeddruk, een gezonde werking van je hart, gezonde hersenen én ze ondersteunen goed functionerende ogen. 

Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan is het extra belangrijk om bovenop jouw dagdosis een extra hoeveelheid  omega-3 binnen te krijgen. Jouw kind heeft omega-3 vetzuren immers hard nodig bij de opbouw van zijn of haar hersenen en ogen. Jouw kind zal al jouw omega-3 voorraad aanspreken wat bij jou tot een tekort kan leiden. Dit kan een effect hebben op de gezonde werking van je hersenen (denk aan postnatale depressie). Uiteraard neem je supplementen als aanvulling op een gezond voedingspatroon. Op zoek naar de meest zuivere omega-3 supplementen? Je bestelt ze veilig via Care by Nature.

Bekijk alle omega-3 vetzuren supplementen

Hoe houd ik mijn omega-3 vetzuren in balans?

Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetten die een gezonde werking van je lichaam ondersteunen. De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn: docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA). Plantaardige oliën zoals lijnzaadolie of vlaszaadolie bevatten veel omega-3 in de vorm van alfa linoleenzuur (ALA). Dit is niet de juiste vorm waarmee je gezondheidsvoordelen behaalt en je lichaam zet ALA ook onvoldoende om in EPA en DHA. Van belang is dat je EPA en DHA binnenkrijgt. Je kunt je dagelijkse hoeveelheid omega 3-vetzuren eenvoudig innemen via de omega-3 vetzuren-supplementen van Care by Nature. Deze capsules worden vervaardigd uit vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel en er is ook een vegan alternatief gemaakt van  algenolie.

Vertrouwd aanbieder van omega-3 supplementen

Ben je van plan om je dagelijkse voeding aan te vullen met de essentiële vetzuren DHA en EPA? Bestel jouw vertrouwde omega-3 vetzuren supplementen dan via Care by Nature. Wij worden al jarenlang erkend als expert op het gebied van omega-3 en onze klanten bestaan met name uit artsen en therapeuten en de beter geïnformeerde consument. Wij voorzien je graag van passend advies toegesneden op jouw behoefte. Chat met ons of stuur een WhatsApp-bericht. 

Een greep uit onze omega-3 vetzuren supplementen

Care by Nature UnoCardio 1000 Voorzijde Omega-3 index Compleet

Omega-3 Index Test – Compleet

Wetenschappelijke test –De status van de 26 belangrijkste vetzuren in de celwand

Bestellen

UnoCardio 1000

60 softgels –hoogste dosis van 1200mg pure omega-3 per softgel

Bestellen
UnoCardio VEGAN

UnoCardio VEGAN

30 vegan softgels –Een ongeëvenaarde 800mg omega-3 EPA & DHA uit algenolie

Bestellen
UnoCardio Fish Oil - hoog gedoceerd en zuivere omega-3

UnoCardio FISH OIL

100ml pure vloeibare omega-3 – Maar liefst 2165 mg omega-3 per halve theelepel

Bestellen

Voor 16.00 besteld, morgen in huis

Gratis thuisbezorgd vanaf € 75,-

Vragen? Bel: 035 781 0010

Welke omega-3 vetzuren supplementen heb ik nodig?

De Gezondheidsraad raadt aan om minimaal één portie en liefst twee porties vette vis per week te eten aangevuld met een goed supplement. Wil je deze jouw inname per week ophogen of houd je niet zo van vis? Dan ben je voor jouw omega-3 behoefte afhankelijk van een omega-3 supplement. Wij adviseren minimaal 1000 mg omega-3 per dag. Om een gezonde bloeddruk te onderhouden 3000 mg per dag. En om een gezond bloedvetgehalte te onderhouden 2000 mg per dag. Liever een advies op maat? Neem contact op via chat of whatsapp.

Hoogste kwaliteit omega-3 vetten

Care by Nature’s omega-3 supplementen zijn van de hoogste zuiverheid (meer dan 90% omega-3) en kwaliteit. Wij bieden omega-3 vetzuren supplementen zonder onnodige en ongewenste bijproducten of vulmiddelen. Bij het produceren van deze omega-3 capsules maken we gebruik van een zeer duurzame technologie. Door technologie wordt de visolie uiterst geconcentreerd, maar niet blootgesteld aan zuurstof en extreme hitte. Hiermee zorgen we ervoor dat de visolie optimaal beschermd wordt tegen oxidatie. Dit resulteert in: 100% zuivere omega-3 met minimale oxidatie (TOTOX) waarde. Met andere woorden: wij bieden de krachtigste omega-3 met de beste smaak.

Zuivere omega-3 vetzuren
Care by Nature biedt een nieuwe generatie omega-3 vetzuren. De hoogste concentratie omega-3 in krachtigste dosis. Om onze supplementen te produceren, maken we gebruik van een unieke en gepatenteerde technologie. Deze technologie houdt in dat de visolie bij het concentreren niet blootgesteld wordt aan zuurstof of extreme hitte. Hiermee is de visolie is volledig beschermd tegen oxidatie. Het resultaat? 100% zuivere omega-3 supplementen.

Meer over onze zuivere formule >

Duurzaam vervaardigde supplementen
Wij zetten duurzaamheid op nummer 1. Om onze omega-3 vetzuren supplementen te realiseren, maken wij gebruik van visolie die afkomstig is uit duurzaam beheerde wateren voor de Westkust van Zuid-Amerika. De vissoorten die wij gebruiken worden niet bedreigd en zijn in overvloed aanwezig. Voor deze vissoorten geldt géén streng vangstquotum. Denk bijvoorbeeld aan ansjovis, sardientjes en makreel.

Meer over duurzaamheid >

Wat klanten zeggen over Care by Nature

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4.

Elena Cheremetova / Leefstijlcoach

Snel geleverd en keurig gecommuniceerd! Complimenten!

Sandra Boelens

Zeer goed advies, vakmensen die hun product verstaan, goede bereikbaarheid voor al je vragen via whatsapp mogelijkheid. Prijs kwaliteit is perfect!

Margot van Essen / Yogadocente

Heel blij met deze omega-3 producten. Mijn favoriet is de UnoCardio VEGAN. Geen enkel vegan omega-3 supplement is zo hoog gedoseerd.Goede prijs/kwaliteitverhouding.

Voordelen van extra omega-3 vetzuren

Omega-3 vormt een belangrijke aanvulling op je huidige voedingspatroon. Maar waarom? Wij sommen een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen van extra omega-3 vetten op.

 • Goed voor hart, bloedvaten en bloedwaarden
  Krachtige omega-3 supplementen ondersteunen een gezonde werking van het hart (250 mg omega-3 per dag) en de bloedvaten. Denk aan het op peil houden van een gezonde bloeddruk (3000 mg omega-3 per dag)en bloedwaarden. Omega-3 vetzuren helpen ook om het vet- of triglyceridengehalte (2000 mg omega-3 per dag) in het bloed gezond te houden.
 • Gezond voor hersenen en zenuwstelsel
  Je hersenen bestaan voor een groot deel uit vetten. 30% van die vetten bestaat uit omega-3 vetzuren: een essentiële belangrijke bouwsteen voor je hersenen en zenuwstelsel. Om het omega-3-gehalte van je hersenen gezond te houden, is het innemen van 250 mg omega-3 vetzuur DHA verstandig.
 • Goed functionerende ogen
  Wist je dat je ogen ook een hoge concentratie omega-3 bevatten? Om de gezonde werking van je je ogen te ondersteun en gezond te houden, wordt een dagelijkse inname van 250 mg DHA aangeraden.
 • Onmisbaar voor zwangeren, foetussen en zuigelingen
  Met name voor zwangere en lacterende vrouwen is het slikken van omega-3 pillen erg belangrijk. Extra omega-3 vetzuren dragen namelijk bij aan de goede ontwikkeling van de hersenfunctie en de ogen van foetussen en zuigelingen.

Omega-3 Index Test

Het is je inmiddels wel duidelijk: omega-3 biedt heel veel gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Maar hoe kom je erachter of je lichaam ook daadwerkelijk genoeg omega-3 vetzuren opneemt? En hoe check je of de omega-3 als voedingsstof ook echt in de wand van je cellen is terechtgekomen? Om hierachter te komen, kun je de Omega-3 Index Test doen. Deze test meet de vetzuursamenstelling van je celwanden. Het is een relatief eenvoudige en snelle bloedanalyse: met één bloeddruppel kun je al 26 verschillende soorten vetzuren meten. 

Hoe werkt zo’n bloedanalyse dan? Via onze webshop kun je twee verschillende testen aanvragen: BASIC en COMPLEET. Wanneer je de test eenmaal in huis hebt, kun je zelf aan de slag. Je prikt bloed en stuurt je afname op naar ons laboratorium. Vervolgens ontvang je van ons laboratorium een rapport met de vetzuursamenstelling van jouw bloed, relevante ratio’s tussen de verschillende vetzuren, interpretatie en aanbevelingen. Nieuwsgierig? Lees meer over de Omega-3 Index test.

Bestel een Omega-3 indextest Lees meer over onze de Omega-3 indextest
Care by Nature UnoCardio 1000 Voorzijde Omega-3 index Compleet

Omega-3 Index Test – Compleet

Wetenschappelijke test –De status van de 26 belangrijkste vetzuren in de celwand

Bestellen

Heb je vragen over onze omega-3 supplementen?

We helpen je graag! Bel, WhatsApp, of mail ons.