Over ons

Onze droom

Onze reis is begonnen met een diepe overtuiging van de kracht en het belang van omega-3 en een goede omega-3 / omega-6 balans.

Deze overtuiging hebben wij gekregen door ons te verdiepen in de vele studies die gedaan zijn naar de gezondheidseffecten van omega-3. Door een jarenlange ervaring werkend op het hoogste niveau in de ontwikkeling, productie en marketing van omega-3 olie voor medicijnen en supplementen. En door discussie met vele experts op het gebied van gezonde vetten, cardiologie, functionele en evolutionaire geneeskunde.

Studies, toegestane gezondheidsclaims en inname aanbevelingen van regionale en nationale overheden tonen ondersteunen het belang van een goede omega-3 huishouding als een belangrijk onderdeel van gezond opgroeien en ouder worden.

De beste omega-3 ter wereld naar Nederland brengen was onze droom. Nederlanders overtuigen van het belang van een flinke dagelijkse portie omega-3. En daarmee bijdragen aan het gezonder maken van onze bevolking.

Na vele omzwervingen kwamen wij uit bij UnoCardio 1000 van WHC. Dit is de hoogst geconcentreerde, meest zuivere en krachtige omega-3 ter wereld. Puur, minimale vervuiling en vulstoffen, neemt uitstekend op, smaakt lekker en is duurzaam verkregen.

Sinds april 2019 zijn wij de exclusieve Nederlandse distributeur van de hoogwaardige supplementen van WHC (voorheen Nutrogenics). Sterker nog, de WHC supplementen hebben onze exclusieve focus – wij zijn, zonder op te scheppen, omega-3 experts.

Jo Wyckmans, omega-pionier en eigenaar / supplementen ontwikkelaar van WHC, werkt nauw met ons samen bij de vermarkting in Nederland.

Ons doel

Het doel van Care by Nature is om de unieke supplementen van WHC onder jouw aandacht te brengen. We doen dit door jou van goed onderbouwde en praktisch gepresenteerde wetenschappelijke informatie te voorzien. Zodat jij zelf de juiste keuzes voor jouw gezondheid kunt maken.

UnoCardio 1000 – de meest zuivere en meest krachtige omega-3 van Nederland, is de hoeksteen van wat wij jou als consument en arts/ therapeut bieden. Met WHC delen wij een diep geloof in de gezondheidsvoordelen die goede supplementen bieden als dagelijkse aanvulling op de voeding.

Fysieke en mentale gezondheid bepalen in sterke mate de kwaliteit van jouw dagelijkse leven. Op omega-3 gebied willen wij jouw meest betrouwbare bondgenoot zijn in je streven naar een optimale gezondheid. Met als doel dat jij het maximale uit het leven kunt halen voor jou en jouw dierbaren!

Onze waarden

Op onze site vind je oprechte, eerlijke en praktische informatie die goed te begrijpen is en je inspireert tot het maken van positieve veranderingen in je voeding en leefstijl. Onze artikelen zijn geschreven en gecontroleerd door een professioneel team van experts die oprecht om mensen geven en bevlogen zijn met wat ze doen.

Ons vakkundige team streeft ernaar dat onze content juist, actueel, toegankelijk en betrouwbaar is. De artikelen zijn zo ontworpen dat het lezers in staat stelt om weloverwogen en geïnformeerde beslissingen, die betrekking hebben op hun gezondheid, te nemen.

Ons team

Ons team van deskundigen heeft achtergrond in en ervaring met supplementen, voeding en gezondheid, het doen van onderzoek en het geven van adviezen.

Jo Wyckmans

Jo Wyckmans is de oprichter en eigenaar van WHC Labs in België en is nauw betrokken bij Care by Nature als wetenschappelijk adviseur.

Jo is al meer dan 30 jaar op zoek naar de kern van wat gezondheid is. En vooral naar de rol die voeding en voedingssupplementen daarbij spelen. Dat leidde in 2002 tot de bestseller ‘Gezond vanbinnen, vanbuiten mooi’, een boek dat meteen veel stof deed opwaaien in de traditionele medische wereld.

Vandaag, bijna vijftien jaar later, is ‘nutritionele geneeskunde’ veel algemener geaccepteerd.

Inmiddels 74 jaar oud blijft Jo gefascineerd door het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid. Hij spit onderzoeken over gezonde voeding nog steeds grondig door en staat hij in dagelijks contact met zijn uitgebreide wetenschappelijk netwerk. Dat leverde zoveel nieuwe kennis op, dat hij zijn spraakmakende boek in 2016 volledig heeft herwerkt en aangevuld.

Jo’s voornaamste drijfveer is het overbrengen van zijn opgedane kennis in de vorm van geschreven informatie en de unieke hoogwaardige supplementen die hij over de jaren heeft ontwikkeld. Zijn passie voor het belang van hoog geconcentreerde omega-3 en zijn pionierswerk om dit onder de aandacht van het bredere publiek te brengen heeft hem de bijnaam “Omega Man” opgeleverd.

Je vindt hier zijn Linkedin profiel.

Remko Kuipers

Remko is gezondheidscoach, cardioloog en onderzoeker.

Na bijna tien jaar onderzoek promoveerde hij in 2012 in de evolutionaire geneeskunde op het onderwerp voeding.

Door zijn uitgebreide vooropleiding en zijn langdurige onderzoeksproject is hij als geen ander op de hoogte van de wetenschappelijke waarheden en mythes die er bestaan rondom voeding. Gedurende zijn onderzoek leefde hij verschillende jaren tussen de primitieve jager-verzamelaars van Afrika.

Remko is een bestseller auteur, bekend van zijn boeken “Het Oerdieet” en “Oergezond”

Remko schrijft blogs en geeft webinars voor Care by Nature.

Karin Tromop

Karin Tromop leidt het team van Care by Nature en staat klanten met raad en daad ter zijde. Zij heeft een universitaire Bedrijfskundige studie afgerond aan de Universiteit van Groningen en heeft opleidingen gevolgd tot orthomoleculair adviseur.

Karin kwam enkele jaren geleden tijdens het hebben van een hernia tot de conclusie dat het van groot belang is om gezond(er) te gaan leven. Ze merkt hierdoor dat zij veel meer energie heeft en zich daardoor veel fitter voelt.

Dit heeft er mede in geresulteerd dat zij haar eigen blog ‘Kaatjes gezonde recepten’ heeft gelanceerd. Daarnaast heeft zij een opleiding orthomoleculaire voedingsleer en suppleties bij Stichting Ortho Health Foundation (SOHF) afgerond, een leergang Psychologie aan de Open Universiteit gedaan en zich de laatste jaren verdiept in wat gezonde voeding kan betekenen voor meer levensgeluk.

Je vindt hier haar Linkedin profiel.

Delen van kennis en informatie

Wij delen graag onze kennis met betrekking tot gezondheid en maken daarvoor zoveel mogelijk gebruik van wetenschappelijke publicaties bij het schrijven van onze artikelen en blogs. Meestal werken wij met meta-analyses en gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken (RCT’s) uit verschillende databanken, wetenschappelijke artikelen en boeken.

Onze belangrijkste bronnen zijn:
• Global Organisation for EPA and DHA Omega-3s (GOED)
• National Center for Biotechnology Information (NCBI or Pubmed)

Enkele andere betrouwbare sites wij geregeld gebruiken voor onderzoeken of statistieken zijn:
• Mayo Clinic
• WebMD
• RIVM
• CBS
• Oxford Academic
• Harvard University
• Cambridge University Press
• JAMA Network
• NEJM Group

Indien voor het maken van beweringen, claims, uitspraken of adviezen gebruik is gemaakt van een gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek of een meta-analyse dan is deze opvraagbaar via de hyperlink die als bron is opgenomen.

Persoonlijk advies

Ons deskundige team heeft jarenlange ervaring met gezondheid, voeding, supplementen en het schrijven van artikelen over deze onderwerpen. Wij geven met onze beste intenties graag persoonlijk advies.

Wij willen wel benadrukken dat de informatie op deze site bedoeld is om de relatie tussen een bezoeker van deze site en de arts / therapeut van de bezoeker van deze site te ondersteunen, niet te vervangen.

Bij medische vragen adviseren wij jou om altijd om contact op te nemen met je huisarts of centrale doktersdienst.

Contactgegevens

Care by Nature
Birkstraat 95-15
3768 HD Soest

email: info@carebynature.nl
telefoonnummer: 035 7810010

KvK nummer: 73624756
BTW nummer: NL8596.06.132B01

Contact? zie ook ons contactformulier