LPLDL® vegan probiotica verlaagt je cholesterol op natuurlijke wijze via jouw darmen - Care by Nature

LPLDL® vegan probiotica verlaagt je cholesterol op natuurlijke wijze via jouw darmen

Mar 31, 2023Karin Tromop

Lactobacillus Plantarum LPLDL® is een probioticum dat zowel je cholesterol als je bloeddruk verlaagt en je cardiovasculaire gezondheid ondersteunt.

LPLDL® biedt een wetenschappelijk ondersteunde en klinisch geteste aanpak om je cholesterol en je systolische bloeddrukniveaus te verlagen.

Klik hier direct door om de producten te bestellen die LPLDL® bevatten.

LPLDL® bestaat uit levende bacteriën, een zogenaamd probioticum, die je darmflora verrijken.

 

“Probiotica zijn levende organismes die, als ze worden gedoseerd in voldoende hoeveelheid, een gezondheidsvoordeel bieden aan de gebruiker”
WHO / FAO, 2021

 

De LPLDL® bacteriën hebben een speciale eigenschap: ze breken in de darm galzouten af. Die galzouten hebben een belangrijke functie – zij maken namelijk vetten aanwezig in onze darminhoud oplosbaar in water en daardoor worden deze beter opneembaar door de darmwand in het bloed.

 

Het afbreken van galzouten heeft 3 belangrijke gevolgen:

 • Er worden minder vetten uit de voeding opgenomen
 • Er ontstaat een tekort aan galzout wat door de lever wordt aangevuld door ApoB en cholesterol uit het bloed te onttrekken
 • Het ApoB en cholesterol gehalte van je bloed gaan in rap tempo op natuurlijke wijze omlaag

 

Minder vet opnemen uit de voeding is eigenlijk slechts een leuke bijkomstigheid. De hoofdzaak zit hem in het weer aanvullen van het tekort aan galzout. Dit wordt namelijk gedaan door de lever. De lever gedraagt zich als een groot filter voor het bloed. De lever heeft vele functies en filtert onder andere belangrijke bouwstenen voor de productie van galzouten uit het bloed en maakt die vervolgens aan.

 

Belangrijke bouwstenen voor galzout zijn ApoB – een belangrijke proteïne die alle vetten (zoals cholesterol en triglyceride) door ons lichaam naar alle cellen en weefsels transporteert – en cholesterol zelf – en dan met name het zogenaamde “slechte” cholesterol of LDL.

De bouwactiviteit van de lever onttrekt dus ApoB en cholesterol uit het bloed en verlaagt daarmee de niveau’s in het bloed op natuurlijke wijze. Verlaging van het totale cholesterol en met name door de verlaging van het LDL cholesterol is bijzonder goed. De verlaging van ApoB zorgt er bovendien nog eens extra voor dat er ook minder transport capaciteit is voor de overgebleven cholesterol.

 

“Het verlagen van zowel LDL cholesterol en bloeddruk heeft een versterkend effect op het verlagen van het risico op hart- en vaat ziektes.”
European Society of Cardiology, August 2016

 

Bekijk hier het werkingsmechanisme van LPLDL® uitgelegd in een animatie

Het werkingsmechanisme van vegan probiotica LPLDL® is uitgebreid onderzocht en zorgvuldig gedocumenteerd

 1. Galzouten worden in de lever gesynthetiseerd uit cholesterol.
 2. De galzouten worden in de gal opgeslagen. Zodra er voeding wordt gedetecteerd komen de galzouten in de dunne darm terecht om daar de opneembaarheid van met name vetten uit de voeding te verbeteren.
 3. Na gedane arbeid worden de galzouten werdt rond de 90% weer gerecycled en opgeslagen in de galblaas.
 4. LPLDL® verstoort deze cyclus door galzout af te breken en dat leidt tot een afname van de reabsorptie van galzouten via de darmwand in het bloed.
 5. Dit dwingt de lever om meer bouwstenen zoals ApoB en cholesterol uit de bloedbaan te halen om het galzouttekort aan te vullen.
 6. Het cholesterol gehalte in het bloed neemt hierdoor af.
 7. De verlaging van cholesterol in de bloedbaan helpt vervolgens om de bloeddruk te verlagen.
darmen LPLDL

LPLDL® verlaagt al binnen 12 weken ApoB en cholesterol niveau’s in het bloed

Uit diverse studies blijkt dat binnen 12 weken:

 1. LPLDL® het totale cholesterol gehalte verlaagt met maximaal 34,6%
 2. LPLDL® het LDL cholesterol verlaagt met maximaal 28,4%
 3. LPLDL® het ApoB verlaagt met maximaal 28,6%

Lees hier uitgebreid over de diverse uitgebreide onderzoeken die zijn gedaan naar de werking van LPLDL.

Uit onderzoek blijkt dat de werking snel afneemt als je ophoudt LPLDL® in te nemen. Om de populatie LPLDL® bacteriën in de darmen op niveau te houden en daarmee de goede werking in stand te houden is het van belang dat je dagelijks voldoende LPLDL® in blijft nemen.

LPLDL®: Wetenschappelijke studies

Studie 1: Veiligheid en werkzaamheid van LPLDL® (CholBiome) bij normale tot licht hypercholesterolemische volwassenen door de Universiteit van Reading, Verenigd Koninkrijk

Een 12 weken durende, onafhankelijke, dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde humane interventie bij 49 volwassenen die 4×109CFU ingekapseld LPLDL® of placebo gebruikten.

De resultaten zijn gebaseerd op 12 weken consumptie van LPLDL® versus placebo.

LPLDL® bleek volledig veilig en goed te verdragen.

De resultaten van het onderzoek bleken statistisch significant te zijn om meerdere biomarkers voor het risico op hart- en vaatziektes te verbeteren.

LPLDL®:

 1. Verlaagt het totale cholesterolgehalte met maximaal 36,7%
 2. Verlaagt LDL cholesterol met maximaal 13,9%
 3. Verhoogt HDL cholesterol met maximaal 4,5%
 4. Verlaagt systolische bloeddruk met 5,1%

Referentie: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29228000/

Studie 2: De cholesterolverlagende werkzaamheid van Lactobacillus plantarum ECGC 13110402 LPLDL® (als CholBiome) bij volwassenen met hypercholesterolemie door de Universiteit van Roehampton, Verenigd Koninkrijk

Een 9 weken durende, onafhankelijke, dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde humane interventiestudie bij 16 volwassenen die 4×109CFU ingekapseld LPLDL® of placebo gebruikten.

De resultaten zijn gebaseerd op 6 weken consumptie van LPLDL® versus placebo op een dagelijkse basis, gevolgd door een 3 weken durende uitwasperiode.

LPLDL® bleek volledig veilig te zijn, goed te verdragen en vertoonde statistisch significante reducties in meerdere biomarkers voor het risico op hart- en vaatziektes binnen 6 weken.

LPLDL®:

 1. Verlaagt het totale cholesterolgehalte met 34,6%
 2. Verlaagt LDL cholesterol met 28,4%
 3. Verlaagt het niet-HDL cholesterol met 17,6%
 4. Verlaagt apoB met 28,6%

Referentie: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03540108

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden