UnoCardio 1000 al jaren de beste beoordeelde omega-3 van de VS - Care by Nature

UnoCardio 1000 al jaren de beste beoordeelde omega-3 van de VS

Apr 12, 2019Karin Tromop

Jo Wyckmans uit Kontich in Belgie is vier-en-zeventig maar hij heeft nog geen zin in een welverdiende rust. In 2014 begon hij opnieuw met de productie van voedingssupplementen.

Vandaag verkoopt hij die van Amerika tot in Zuid-Korea.

UnoCardio 1000 beste en zuiverste omega-3 van Amerika

Sterker nog, zijn product UnoCardio 1000, een supplement met omega-3 vetzuren op basis van visolie, is in de VS door het toonaangevende laboratorium Labdoor uitgeroepen tot beste en zuiverste van de hele markt.

Labdoor is een onafhankelijk, maar wel commercieel laboratorium dat supplementen en vitamines test en daarover bericht op zijn website en dat die producten ook zelf verkoopt. Ze zeggen er wel bij dat de testresultaten losstaan van de verkoop en Labdoor heeft een gedegen reputatie.

De bekroning is bijzonder. Er zijn welgeteld 85.000 voedingssupplementen op de markt in de VS en heel wat daarvan zijn omega 3-producten.

“Dat klopt, Amerikanen gebruiken deze producten veel meer dan wij”, zegt Jo Wyckmans. “Het is uitzonderlijk dat een niet-Amerikaans product zo hoog scoort en al helemaal fantastisch dat we de nummer 1 positie al jarenlang bezetten. Het is onze passie om continue aan productverbetering te werken en onze klanten alleen het beste van het beste te bieden die tot dit mooie resultaat leidt”

Het belang van omega-3 supplementen

Critici zeggen dat wie normaal, uitgebalanceerd eet, geen voedingssupplementen nodig heeft.

“Maar wie eet er voldoende fruit en drie keer per week vette vis? Hoeveel tijd hebben gezinnen om ervoor te zorgen dat iedereen elke dag gezond eet? De inname van voldoende omega-3 vetzuren is erg belangrijk voor onze gezondheid, dat staat vast. Wij hebben zelf onderzoek laten doen bij enkele duizenden Belgen en Nederlanders. Om op het goede niveau te zitten moet je minimal 8 procent omega-3 vetzuren hebben in de wand van de cellen in jouw lichaam. Bij de meesten lag dit onder de 4 procent. Dan kun je niet zonder omega-3 suppletie”.

Wil je meer weten over de omega-3 index, klik hier.

Omega-3 heet gunstig te zijn, met meer of minder wetenschappelijk bewijs, voor een hele hoop zaken, waaronder cholesterol, hart- en bloedvaten, goede ogen en depressies. “Bij Amerikaans onderzoek op militairen met depressies bleek dat zij een extreem lag omega-3 gehalte hadden in de hersenen wat ze door omega-3 suppletie konden aanvullen. Maar pas op, omega-3 is géén geneesmiddel. Het is iets dat je preventief neemt, om gezond te blijven en je immuniteit te ondersteunen.”

Weet wat je inneemt

Daarbij is het van belang dat het omega-3 supplement dat je uitkiest van goed kwaliteit is. Labdoor helpt consumenten bij het maken van een goede keuze. Zij analyseert producten en kijkt daarbij onder andere naar:

  • Is het etiket betrouwbaar? Zit er in het product wat er op het label staat?
  • Bevat het product geen verontreinigingen zoals zware metalen en PCBs in het geval van visolie?
  • Is het product veilig? Bevat het geen actieve ingredienten op een te hoog niveau of gevaarlijke additieven?
  • Werkt het product? Bevat het voldoende actieve ingredient en in een voor het lichaam goed opneembare vorm?

De toekomst

Jo Wyckmans is tevreden met de groei en het verder perspectief van WHC.

“We groeien hard. Binnen de Benelux zijn we door onze hoogste zuiverheid en hoogste dosis per softgel al jaren de toonaagevende omega-3 voor artsen en therapeuten. In Amerika moeten we hard aanpoten om de groei van UnoCardio 1000 bij te houden. En in Zuid-Korea, met 50 miljoen inwoners die vaak erg begaan zijn met gezonde voiding en veel visolie gebruiken, kregen we een speciale vermelding in een vakblad voor apothekers en groeien we goed. En inmiddels zitten we ook in China goed in de markt”.

Ook aan het producten gamma wordt hard gewerkt.

“Daarnaast groeit ook ons producten pallet gestaag. QuattroCardio, CholeRice en Vitamine K2&D3 zijn complementair voor iedereen die een sterk immuunsysteem en hart- en bloedvaten in topvorm wil houden. Voor anti-aging voor man en vrouw hebben we O’HISA ontwikkeld dat van binnen-uit werkt aan de ondersteuning van een mooie huid, volle haren en sterke nagels. En meest recent hebben wij UnoCardio Sports geintroduceerd voor de physiek actieve mens om gewrichten en spieren goed te ondersteunen. Wij blijven altijd op zoek naar de beste supplementen voor onze trouwe klantenbasis”.

“Passie voor gezondheid, wetenschap en natuur is wat ons elke dag weer vooruit drijft”.

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden