WHC gebruikt uitsluitend duurzame visolie voor haar bijzondere supplementen - Care by Nature

WHC gebruikt uitsluitend duurzame visolie voor haar bijzondere supplementen

May 02, 2019Rene Kamminga

WHC supplementen zijn het resultaat van passie voor gezondheid, natuur en wetenschap. Zuiverheid en duurzaamheid staan daarbij centraal. Wij werken uitsluitend met zorgvuldig geselecteerde partners zoals Friend of the Sea om dat te bereiken.

Wij gebruiken uitsluitend duurzame visolie van de hoogste kwaliteit uit voornamelijk Peru en Chili. UnoCardio1000 is één van de eerste omega-3 producten ter wereld die aan de voorwaarden voldeed van Friend of the Sea.

Friend of the Sea stond destijds nog in de kinderschoenen. Inmiddels uitgegroeid tot de leidende organisatie op het gebied van het stimuleren en organiseren van duurzame visserij praktijken.

Visolie uit Peru en Chili

De Peruaanse en de Chileense visserij vangt met name kleine pelagische vissoorten zoals anchovis en sardines. De visserijen in deze landen staan eerste respectievelijk achtste op de lijst van meest duurzame en best beheerde visserijen ter wereld.

De studie waarop de lijst gebaseerd is beschouwde onder andere als duurzaamheidsindicatoren:

  • of het beviste gebied een Marine Protected Area is;
  • investeringen die gemaakt worden om zeevogels en zeezoogdieren te beschermen;
  • de naleving van de gedragscode van de FAO (Food & Agricultural Organisation of the United Nations);
  • vangst efficientie - visvangst in relatie tot het gemaakt brandstofverbruik;
  • sociaal-economische componenten.

De Peruaanse en Chileense anchovis worden bijzonder goed beschermd. In Peru bijvoorbeeld, stelt IMARPE (Istituto del Mar Peruano) zeer strikte quota op voor gebieden en periodes gedurende het jaar, op basis van accurate vangstgegevens.

Bijvangst wordt beperkt tot maximaal 5%. Dat is beduidend lager dan de maximale limiet van 8% toegestaan door Friend of the Sea. In het onwaarschijnlijke geval van bijvangst van zeezoogdieren worden deze levend in de zee teruggezet.

Er is een goed systeem voor afvalbeheer en er wordt voorkomen dat afval op zee wordt verspreid. De vloot gebruikt alleen ammoniak voor de koelsystemen aan boord waarmee impact op de ozonlaag wordtvoorkomen.

Het merendeel van de visverwerkende bedrijven hebben inmiddels SA8000 om sociaal aanvaardbare praktijken op de werkplek te ontwikkelen.

Steeds betere benutting van de schaarse visolie

De aquacultuur (vis kwekerijen) en omega-3 productie, de twee belangrijkste eindgebruikers van visolie en en visproteine, zijn gestaag gegroeid in de loop der jaren. De visvangst is echter niet toegenomen en in sommige gevallen zelfs gedaald als gevolg van strengere quota.

Deze paradox is mogelijk dankzij de toegenomen efficiëntie in aquacultuur en verbeteringen in de productie van omega-3. Bovendien wordt meer en meer visproteine geproduceerd uit afvalstromen van de visserijen.

De gevangen vis wordt daarmee steeds beter benut.

Friend of the Sea drijft duurzaamheid in de visserij sector

Friend of the Sea is een drijvende kracht achter het bevorderen van duurzame visserijpraktijken.

De organisatie stimuleert en coördineert de inspanningen van overheden en industrie. En organiseert trainingen voor bedrijven en hun medewerkers over duurzaamheid en de uitvoering van de eisen die Friend of the Sea stelt.

WHC heeft UnoCardio 1000 als leider in omega-3 als een van de eerste supplementen ter wereld gecertificeerd. En jaagt daarmee verdere positieve veranderingen in de industrie aan.

Aan visolie uit FOS gecertificeerde gebieden hangt een duidelijk prijskaartje. Vandaar dat niet veel supplementen brands kiezen voor certificering. Wij zijn daarentegen apetrots trots dat onze klanten elke keer dat ze voor ons kiezen bijdragen aan een duurzame planeet.

 

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden