De omega-3 indextest: waarom meten de basis is voor suppletie
Het belang van omega-3 als onderdeel van een goede gezondheid is bij veel mensen al wel bekend. Veel artsen en therapeuten denken echter op basis van voeding en suppletie een goede inschatting te kunnen maken van de omega-3 status en andere vetzuurwaarden. Vaak blijkt de werkelijk gemeten waarde echter heel anders te zijn dan je verwacht. Inname van omega-3 staat echter niet gelijk aan opname, de ene omega-3 is de andere niet en er treden grote verschillen tussen individuen op wat kan leiden tot een verkeerd voedings- en suppletie advies.
Wouter de Jong vertelt in deze video waarom het zo belangrijk is om het vetzuurprofiel daadwerkelijk te meten. Wouter legt uit dat er grote verschillen tussen de uitkomst van verkrijgbare testen zit en introduceert de test die wereldwijd het meest wordt ingezet in wetenschappelijk onderzoek.
Daarnaast wordt er ingegaan op de vraag hoe het kan dat de omega-3/omega-6 balans in orde is en er toch ontstekingen in het lichaam kunnen voorkomen.
Download deze interessante video en leer meer over het belang van omega-3 en de omega-3 indextest.
Over Wouter de Jong
Wouter de Jong studeerde af aan de Haagse Hogeschool voor Voeding en Diëtetiek. Daarna specialiseerde hij zich in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en natuurgeneeskunde. Wouter de Jong heeft zich gespecialiseerd in de effecten van voeding en heeft zich daarbij toegelegd op de spijsvertering, darmproblematiek en alles wat hiermee samenhangt. Wouter geeft regelmatig les, lezingen en presentaties en is een bevlogen spreker. Hij past zijn grote passie voor voeding, sport en ultieme gezondheid zelf dagelijks toe: walk your talk.
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!