Workshop VG-beurs: 'Weet hoe het ervoor staat met jouw vetzuurprofiel' - Wouter de Jong - Care by Nature

Workshop VG-beurs: 'Weet hoe het ervoor staat met jouw vetzuurprofiel' - Wouter de Jong

May 27, 2024Karin Tromop

Op vrijdag 31 mei staan wij weer op de Voedingsgeneeskunde beurs in Houten. Dit is een beurs en congres voor gezondheidsprofessionals. Dit jaar is het thema Microbioom - een klinische blik. 

 

 

Huis- en leefstijlarts Lieneke van de Griendt neemt ons mee in een gevarieerd programma met recent Nederlands onderzoek en updates vanuit de internationale wetenschap en zal vooral de vertaalslag doen naar de klinische praktijk. Keynote-sprekers zijn: oprichter Bac2Nature Marco van Es, arts en promovendus Trishla Sinha, huis- en leefstijlarts Melanie Meijer en Amine Zorgani, een fervent analist van bestaande evidence inzake het microbioom.

Meld je nu alvast aan!

Wij verzorgen deze dag een workshop met als thema 'Weet hoe het ervoor staat met jouw vetzuurprofiel; meten is weten'. Orthomoleculair docent Wouter de Jong zal deze workshop geven. De workshop zal om 9.45 starten en duurt 45 minuten.

Waar gaat de workshop over?

Het belang van een gezonde omega-3 index voor onder andere ons brein, ons hart en onze ogen als onderdeel van gezond ouder worden staat buiten kijf. Ook wordt er steeds meer bekend over omega-3 en het effect op ons microbioom, de verzameling bacteriën in onze darmen.

Veel gezondheidsprofessionals denken echter op basis van alleen de lipide-inname een goede inschatting te kunnen maken van de omega-3 en de status van andere vetzuren van hun klant.

Uit onderzoek blijkt dat dit vaak geen correcte aanname is. Inname van omega-3 staat niet gelijk aan opname van omega-3. Onder andere genetica, het innamemoment en de kwaliteit en vorm van het supplement kunnen tot grote verschillen in opname tussen individuen leiden.

In navolging van het Netherlands Heart Journal (Feb 2023) benadrukt Wouter de Jong in deze workshop het belang van het met regelmaat meten van het vetzuurprofiel door middel van een betrouwbare indextest.

Na de workshop kun je op de stand van Care by Nature gebruik maken van een mooie beursaanbieding met daarin de meest uitgebreide Omega-3 Indextest van WHC Labs.

Over de spreker Wouter de Jong

Wouter de Jong studeerde af aan de Haagse Hogeschool voor Voeding en Diëtetiek. Daarna specialiseerde hij zich in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en natuurgeneeskunde.

Wouter de Jong heeft zich gespecialiseerd in de effecten van voeding en suppletie en heeft zich daarbij toegelegd op de spijsvertering, darmproblematiek en alles wat hiermee samenhangt.

Wouter geeft regelmatig les, lezingen en presentaties in Nederland en België en is een bevlogen spreker. Hij past zijn grote passie voor voeding, sport en ultieme gezondheid zelf dagelijks toe: walk your talk.

www.pro-active-medicine.nl of www.sportengezond.nl

 

 

 

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden