WHC supplementen staan voor passie voor gezondheid, natuur en wetenschap - Care by Nature

WHC supplementen staan voor passie voor gezondheid, natuur en wetenschap

May 16, 2019Karin Tromop

In Europa was Jo Wyckmans begin jaren 1995 een van de omega-3-pioniers. De Nederlandse pers bij monde van de “Keuringsdienst van Waarde” omschreef hem als de ‘omega-man’.

Zijn bestseller “Gezond vanbinnen, vanbuiten mooi”, over gezonde voeding waarvan de eerste editie reeds in 2001 verscheen, was het resultaat van een gedreven passie voor gezondheid en groeiende kennis over het belang van omega-3 vetzuren.

De voorbije 20 jaren is hij betrokken geweest bij talrijke studies, waarbij het belang van omega-3 (EPA en DHA) is aangetoond. De supplementen ontwikkeld op basis van de kennis van Jo Wyckmans staan garant voor het beste van het beste op het vlak van omega-3.

De WHC supplementen zijn geselecteerd op basis van de hoogst mogelijke kwaliteit, optimale samenstelling, zorgvuldige verwerking, zorg voor het milieu en de natuur, zuiverheid en veiligheid.

UnoCardio 1000 en UnoCardio X2 zijn van de hoogste zuiverheid en bevatten de hoogste hoeveelheid omega-3 per softgel.

Omega-3 inname is bij de gemiddelde Nederlander veel te laag

Volgens Jo Wyckmans ligt de inname van omega 3-vetzuren nog steeds duidelijk te laag.

Hierdoor lopen wij een gezondheidsrisico en zijn de ziektekosten en het verzuim in Europa onnodig hoog. Steeds meer studies tonen aan dat er gezondheidsvoordeel te halen valt met een dieet rijk aan omega-3 en een goede vetzuurbalans.

Wyckmans kwam en komt veel in Japan.

“De mensen vragen zich daar af waarom wij in het Westen vooral eten voor de smaak, en niet voor de gezondheid. Ik heb daarover nagedacht en ze hadden gelijk: een goede gezondheid en een gezond uiterlijk begint met wat je eet”.

Visolie supplementen hebben een belangrijke plaats in het Japanse dieet. In 1992 begon Wyckmans zelf omega 3-supplementen te nemen.

“Ik raakte gepassioneerd, raakte overtuigd van het belang van hoogzuivere omega-3 en stapte naar pharmaceutische firma’s. ‘Dit moeten jullie maken’, zei ik, maar ze luisterden niet. Er zou geen of een te kleine markt voor zijn”.

Uiteindelijk ondersteunde Wyckmans zelf een productiebedrijf om zijn producten gemaakt te krijgen.

“Ik wist nu eenmaal dat het zou werken”.

We consumeren veel te veel omega-6, en te weinig omega-3

Ons voedingspatroon is door de jaren heen totaal veranderd.

De laatste 2000 jaar is het omega-3 gehalte gedaald en het omega-6 gehalte in onze cellen dramatisch gestegen. We gebruiken allemaal veel te veel omega-6 vetten via verwerkte etenswaren die bijvoorbeeld zonnebloemolie en maïsolie bevatten.

Het historisch dieet bevatte aanzienlijk meer vis en wild, waarin heel veel omega-3 zit. En het zijn net deze gezonde vetten die belangrijk zijn, vooral voor het ongeboren kind en opgroeiende kinderen.

Voor meer achtergrond over de omega-3 index klik hier.

Beperk het eten van vette vis, vul aan met supplementen

Zijn advies: “Ik zou het eten van vette vis beperken. Wie vis eet, krijgt wel de noodzakelijke olie, maar krijgt er ook de pcb’s en kwik bij. Af en toe vis is goed, maar te veel is nooit goed. Trouwens: zwangere vrouwen wordt sterk afgeraden meer dan eens per week vette vis te eten. Voor hen is het dus niet vanzelfsprekend om omega-3 uit de gewone voeding te halen”.

Zorg ervoor dat je visoliesupplementen koopt met van zuivere visolie met hoog geconcentreerde omega-3, ontdaan van pcb’s en andere toxische stoffen die in de meeste vette vis opgeslagen zitten. De beste, minst vervuilde en meest duurzame vis komt van het zuidelijk halfrond.”

“Onze supplementen zijn ecologisch vriendelijk en uniek wereldwijd. Ze bevatten geen chemische stoffen en zijn tijdens het productieproces niet zo hoog verwarmd. Andere visoliesupplementen bereiken tijdens de productie temperaturen tot 160 graden.”

UnoCardio 1000 al jaren nummer 1

Onze kleine firma is gegroeid door passie, niet door winstbejag. Ik wil dat ze in Amerika weten dat UnoCardio 1000 de beste en zuiverste visolie is en dit lukt ons aardig gezien onze jarenlange nummer 1 positie op de ranking van Labdoor!”

Volgens de maker zorgt omega-3 voor een beter concentratie vermogen en een beter geheugen. De producent merkt het ook aan zichzelf.

“Ik ben vier-en-zeventig, met blijvende passie voor alles wat een positieve bijdrage kan leveren aan ecologie, milieu en gezond leven. Mijn immuniteit en gezondheid laat me zelden in de steek en collega’s zijn vaak verbaasd over mijn uitstekende geheugen.”

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden